Dear clay crafted blogger

Note: Almost all of these picture are not mine, I'm just copy paste from other ... hope 'others' don't mine to let your picture be in here. it just to separate the beauty of your creation to more others CP craft lovers to enjoy the amazing creation of yours. If the owner refuse and not happy with these, please let me know and I'll remove it. thank you, and your CP craft is really stunning , really awesome.

Monday, 21 March 2011

sugar paste similar to cp

Sugar paste kraf ialah decoratif yang kita buat dan hias kek.... ia sama jer ngan CP ni, yang bezanya cuma ia di perbuat dr gula dan cp pula dr tpng jagung, dan ianya boleh di makan.... teknik dan toolnye pun sama. Tetapi bila peralatan dah digunakan untuk membuat CP flower ni elok lah jangan gunakan lg untuk membuat bunga kek ni plak.... nanti tak pasai pasai sakit perut. (kut kut ada bbudak makan bunga tu.) jika nak guna jugek... basuh ler bersih bersih atau sterile ngan air panas mendidih dulu.....






5 comments:

  1. Assalamualaikum, kemarin ku antaq mail kat yahoo.. tak ble thru.. tak tau kenapa.. maybe line aku la kut. nanti aku try kt Gmail plak.. ku ada gambar angerik.. kalau ku suh ang buat, berapa hinggit sepasu?

    ReplyDelete
  2. kalau untuk kekawan..... kena la mahai sikit.. sebab kekawan kena tlng kekawan. he he he

    ReplyDelete
  3. hehe.. well, bila lagi kan.. kalau buat bunga hantaranpun okay gak no.. rugi dak?.. aku tak try google ang lagi.. nantilah..

    ReplyDelete
  4. wat bunga antaran....... boleh! lagi untung macam bunga real dan tak mahal... then leh simpan dalam pasu wat kenangan kaaaaawin lagi.... pratikalkan. ang nak kawin!!!???? tak bagi tau pon.... amboi! amboi! amboi!!!!!!

    ReplyDelete
  5. aku dah agak, mesti reaksi ang mcm tu.. hahaha.. kalau aku nak kawin, tak kan lah aku tak cakap.. tak main ha bagi hint ja.. hehehe..

    Neway, i cuma bercadang.. apapun, ku rasa ku dh ble thru ang punya goole.. aku nak antaq gamba bunga angerik..

    ReplyDelete