Dear clay crafted blogger

Note: Almost all of these picture are not mine, I'm just copy paste from other ... hope 'others' don't mine to let your picture be in here. it just to separate the beauty of your creation to more others CP craft lovers to enjoy the amazing creation of yours. If the owner refuse and not happy with these, please let me know and I'll remove it. thank you, and your CP craft is really stunning , really awesome.

Monday, 21 March 2011

sugar paste similar to cp

Sugar paste kraf ialah decoratif yang kita buat dan hias kek.... ia sama jer ngan CP ni, yang bezanya cuma ia di perbuat dr gula dan cp pula dr tpng jagung, dan ianya boleh di makan.... teknik dan toolnye pun sama. Tetapi bila peralatan dah digunakan untuk membuat CP flower ni elok lah jangan gunakan lg untuk membuat bunga kek ni plak.... nanti tak pasai pasai sakit perut. (kut kut ada bbudak makan bunga tu.) jika nak guna jugek... basuh ler bersih bersih atau sterile ngan air panas mendidih dulu.....






Friday, 18 March 2011

Let's talk about clay



Someone is asking...... those flower made from corn starch and glue??????
the answer is YES! The 4 groups of air-dry clays are (1) wood pulp and paper-based clays such as Creative Paperclay and the instant papier mache products; (2) stone-based clays such as LaDoll; and (3) polymer-based resin clays such as Deco Clay, Hearty, Model Magic, Lumina, Luna and many other brands of "soft" clays usually used in crafting clay flowers. The 4th group is the homemade and commercial cold porcelain clays, which are made with tepong jagung, gam and other ingredients....... percaya tak? these tepong just not for eat.

(hem.... tergeliat lidah cakap orang puteh.) well why not? it can improve my english.... to be true my english is hampeh!!!! not so fluent... hope kkawan can understand it... ni kes tekenan dengan blog kawan "Note the words"....

Bagaimana nak dapatkan clay ni? Well you can make it by your self or you can buy it from me..... it only rm20 per200g(yg mahal dan yang murah) rm15 only per200g. To make it sendiri there are so many recipe and so many way to do it.... we can use microwave oven , oven or you can use your dapoq gas. these is one of the recipe :

By Sangeetha Shah...

secawan corn starch
secawan white glue
tempura white paint sesedu besar
vineger sesudu besar
nevea cream sesudu besar
and that all.

put all together..kacau until sebati and put it in to your microwave 4 30 sec, take it out kacau lagi and put it back another 30 sec, after that keluarkan kacau and put it back another 30 sec and it done...
uli while it still hot until it cold.. use platick bag and cloth to uli it. then put it into plastic bag back and make sure no air on it dan simpan.... can be use 24 hour after that.

I think it enough for these moment... lagi pulak all my pahlawan is here... dificult tu type anymore.. so ta ta.

these my 3 pahlawan

these my new born pahlawan

Thursday, 17 March 2011

A Giga million thanks

Thank YOU......... best friend, you are the best among the best.... promote my blog 2 others!?... it an awesome idea. InsyALLAH I'll promote your blog as well, So..... Fellow, please be invite to my lovely best friend blog 'Note The Words'. InsyaALLAH you'll get something different idea.... how to get on with this life. Well... as she wrote 'life is a journey' then let's make this journey be the most exciting journey that we ever have, and don't forget, what ever destination we choose, please choose ALLAH be no one....
WHAT WE WANT TO BE IS WHAT WE CHOOSE TO BE....

Wednesday, 16 March 2011

Kesan Nukler

Assalamualaikom......
Hem...... Kawan dari pakistan berpesan supaya terus stay indoor, sebab takut terkena kesan rector 4 nukler jepun yang pecah tu... kerana udara dah tercear hingga ke philipinna.

Tuesday, 15 March 2011

Monday, 14 March 2011

gambar corak cadar





new blogger

Laman sesaawang ni baru jer yana buat.... tak pandai pon, insyaALLAH akan di updatekan dr masa ke semasa. Jd surirumah sepenoh masa ni... ingat senang, tapi ALLAH saja yang tahu betapa menguji kecekalan,kesabaran mental dan fizikal. masa untuk diri sendiri pun takder.Dulu sebelum ada anak... yana ni rasanya bukan orang yang sama macam sekarang.... macam power ranger atau transformer dah bertukar, hampir hampir jadi monster dah...Harap dapatlah yana updatekan laman ni...dr masa ke semasa.

Bunga ni Yana yang buat.... nanti yana muat turun banyak lagi bila dah siap.






bunga bunga ni dr cp...









my cp flower